Propozycje zmian w strukturze kategorii na Forum Budowlanym
Propozycje zmian w strukturze kategorii na Forum Budowlanym
Cześć wszystkim! Zauważyłem ostatnio, że nasze Forum Budowlane ma trochę chaotyczną strukturę kategorii. Myślę, że przydałoby się to nieco uporządkować, żeby łatwiej było znaleźć interesujące nas tematy. Na przykład architektura jest pomieszana z wnętrzarstwem, a to jednak dwie różne dziedziny. Co myślicie o wprowadzeniu bardziej szczegółowych kategorii? To by ułatwiło nawigację i wyszukiwanie potrzebnych informacji.: /
Rozumiem Twój punkt widzenia i podzielam zdanie, że uporządkowanie kategorii mogłoby przynieść wiele korzyści dla użytkowników forum. Struktura kategorii powinna odzwierciedlać główne dziedziny w branży budowlanej i architektonicznej, tak aby każdy mógł szybko odnaleźć interesujące go zagadnienia bez konieczności przeglądania wielu niesortowanych wątków. Przyjrzałem się ostatnio strukturom na innych forach budowlanych i zauważyłem kilka interesujących rozwiązań, które mogłyby zostać zaadoptowane również u nas.
A może by tak jeszcze dodać dział "Wpadki Budowlane"? Mógłby być pełen zabawnych historii o tym, co poszło nie tak podczas realizacji projektów. Trochę humoru nigdy nie zaszkodzi, a czasami warto pośmiać się ze swoich własnych pomyłek – oczywiście bez żartowania z cudzych nieszczęść!
To też sposób na naukę przez przykład - czasem lepiej zapamiętujemy rzeczy po tym jak widzieliśmy jak NIE robić pewnych rzeczy.
Maciek932 Przyjrzałem się ostatnio strukturom na innych forach budowlanychCiekawe spostrzeżenie Maciek932! Dobrze by było faktycznie czerpać inspiracje z innych miejsc gdzie sprawdziły się pewne rozwiązania strukturalne. I ten pomysł na dodatkowe sekcje brzmi świetnie! Zgadzam się także ze stworzeniem miejsca dla dyskusji o projektowaniu architektonicznym – mnóstwo ludzi szuka specjalistycznej wiedzy właśnie w tej dziedzinie.
@peter2k Masz rację co do tej ilości subforów - równowaga musi być zachowana.
Maciek932 Przyjrzałem się ostatnio strukturom na innych forach budowlanychCiekawe spostrzeżenie Maciek932! Dobrze by było faktycznie czerpać inspiracje z innych miejsc gdzie sprawdziły się pewne rozwiązania strukturalne. I ten pomysł na dodatkowe sekcje brzmi świetnie! Zgadzam się także ze stworzeniem miejsca dla dyskusji o projektowaniu architektonicznym – mnóstwo ludzi szuka specjalistycznej wiedzy właśnie w tej dziedzinie.
peter2k Mógłby być pełen zabawnych historii o tym, co poszło nie takIdea działu "Wpadki Budowlane" może mieć swój urok edukacyjny oraz rozrywkowy – zgoda!
To prawda, nadmiar subforów mógłby przysporzyć problemów osobom mniej obeznanym z funkcjonowaniem for internetowych.
peter2k Mógłby być pełen zabawnych historii o tym, co poszło nie takIdea działu "Wpadki Budowlane" może mieć swój urok edukacyjny oraz rozrywkowy – zgoda!
Ankieta brzm∑i jak świetny plan Maciek932!
GRAF78 Może też warto byłoby stworzyć oddzielną sekcję 'Narzedzia'Zgadza∑m si´e Graf78! Taki dział po∫więcony omawianiu narzedzi mo∫geby zbiera∂ wszystkie pytania typu "Jakiej piły tarczoowej używa∂ święty Józzef?"