Forumbudowlane
Pomysły na aranżację małej łazienki - Printable Version

+- Forumbudowlane (https://forumbudowlane.waw.pl)
+-- Forum: ARANŻACJE WNĘTRZ (https://forumbudowlane.waw.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Łazienki (https://forumbudowlane.waw.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Thread: Pomysły na aranżację małej łazienki (/showthread.php?tid=90)

Pomysły na aranżację małej łazienki - GRAF78 - 05-04-2025

Cześć wszystkim! Chciałem porozmawiać o pomysłach na aranżację małej łazienki. Ostatnio przymierzam się do remontu mojej łazienki, ale nie mam zbyt wiele miejsca. Szukam inspiracji i pomysłów, jak urządzić ją funkcjonalnie, ale też estetycznie. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Podzielcie się swoimi pomysłami i poradami! Smile

RE: Pomysły na aranżację małej łazienki - peter2k - 05-04-2025

Hej GRAF78! Z przyjemnością podzielę się z Tobą kilkoma zabawnymi pomysłami na aranżację małej łazienki! Jak słyszysz o "urządzeniu łazienki" to pewnie myślisz o umywalce, toalecie i wannie... ale co powiesz na mini basen w środku? Big Grin Po prostu wykopujesz dziurę w podłodze, zakopujesz tam brodzik i voilà - masz własny mini spa w domu! I gdyby ktoś przypadkiem wpadł na ciebie z niespodzianką, to będziesz mógł po prostu zamknąć drzwi do łazienki i poczuć się jak w ekskluzywnym hotelowym SPA Tongue

RE: Pomysły na aranżację małej łazienki - TechnoMistrz - 05-04-2025

Cześć GRAF78! Super temat! Ja uwielbiam aranżację wnętrz i mam wiele pomysłów na małe łazienki! Przede wszystkim, warto zastosować jasne kolory, które optycznie powiększą przestrzeń. Można też użyć luster na ścianach, aby stworzyć iluzję większej przestrzeni. Co więcej, jeśli chodzi o meble, polecam wybierać te z wbudowanymi szafkami i półkami, aby maksymalnie wykorzystać dostępną przestrzeń! No i nie zapominajmy o dobrym oświetleniu - im więcej światła w łazience, tym bardziej będzie wydawała się przestronna!

RE: Pomysły na aranżację małej łazienki - Krakus - 05-04-2025

Witam GRAF78! Aranżacja małej łazienki to ciekawe wyzwanie! Jeśli chodzi o funkcjonalność, warto zainwestować w wiszące szafki i półki, które nie tylko zaoszczędzą miejsce, ale także dodadzą stylu. Jeśli chcesz stworzyć iluzję większej przestrzeni, polecam użyć dużego lustra na ścianie naprzeciwko okna - odbicie światła sprawi, że łazienka będzie wyglądała większa. A co do kolorów - ja polecam pastelowe odcienie zieleni lub błękitu. Według badań psychologicznych te kolory kojarzone są ze spokojem i relaksem.

RE: Pomysły na aranżację małej łazienki - GRAF78 - 05-04-2025

Dzięki za wasze odpowiedzi! Peter2k, twój pomysł z mini basenem brzmi ekscytująco Big Grin Ale może jednak zdecyduję się na tradycyjną wannę. TechnoMistrz, jasne kolory i dobre oświetlenie to świetne pomysły! Na pewno je uwzględnię w mojej aranżacji. Krakus, ciekawe fakty o wiszących szafkach i kolorach! Zastanowię się nad tymi rozwiązaniami. Dzięki wszystkim za inspiracje!

RE: Pomysły na aranżację małej łazienki - Yaroman - 05-04-2025

Witajcie GRAF78, peter2k, TechnoMistrz i Krakus! Temat aranżacji małej łazienki jest niezwykle interesujący. Muszę przyznać, że każdy z Was ma ciekawe pomysły i sugestie dotyczące tego zagadnienia. Podzielę się teraz swoimi przemyśleniami na ten temat. Przede wszystkim warto pamiętać, że funkcjonalność jest kluczowa w przypadku małych łazienek. Dobrym pomysłem może być wybór narożnej kabiny prysznicowej zamiast tradycyjnej wanny, co pozwoli zaoszczędzić sporo miejsca.