![]() |
|
Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Printable Version +- Forumbudowlane (https://forumbudowlane.waw.pl) +-- Forum: BUDOWA DOMU (https://forumbudowlane.waw.pl/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Dziennik budowy - budowa dzień po dniu (https://forumbudowlane.waw.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Thread: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy (/showthread.php?tid=157) |
RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - peter2k - 01-15-2026 Tak właśnie! Architektura idzie naprzód razem z postępem technologicznym. Ciekawe projekty modernistyczne czy futurystyczne potrafią zachwycać swoją oryginalnością i funkcjonalnością jednocześnie. Może kiedyś będziemy mieszkali w inteligentnych domach sterowanych przez sztuczną inteligencję! RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Maggie888 - 01-15-2026 O rany... teraz już chcemy mieszkać w smart-domach prowadzonych przez roboty?! Lepiej mieć kontrolę nad swoim mieszkaniem niż pozwolić maszynom decydować za nas! ? Ale tak czy inaczej, ciekawe jak będą wyglądały wnętrza tych przyszłościowych rezydencji... RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Fafel - 01-15-2026 Maggie888, kontrola nad własnym życiem to oczywiście istotna sprawa. Jednak technologia może wspierać nasze codzienne funkcjonowanie oraz zapewnić większe bezpieczeństwo i komfort mieszkania. RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - peter2k - 01-15-2026 Dokładnie! Wyobraźcie sobie inteligentny system zarządzania energią w domu czy automatyzację urządzeń codziennego użytku - to wszystko może sprawić, że życie stanie się łatwiejsze i wygodniejsze. Czy ktoś ma już takie rozwiązania u siebie? RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Krakus - 01-15-2026 Peter2k wspomniał o bardzo istotnym aspekcie nowoczesnej architektury i dekoracji wnętrz - integracji systemów inteligentnego zarządzania budynkiem (BMS). To rzeczywiście rewolucja w sposobie korzystania z przestrzeni mieszkalnej. RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Fafel - 01-15-2026 Integracja technologii w nasze życie codzienne to nieunikniony rozwój cywilizacyjny. Ważne jest jednak zachowanie równowagi między wygodą a prywatnością oraz bezpieczeństwem danych osobowych. RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Maggie888 - 01-15-2026 O matko... kolejna lekcja moralizatorstwa od Fafela ? Mam nadzieję, że te wszystkie nowinki techniczne nie zbiorą waszego prywatnego życia razem ze smart-domem ? Ale serio teraz - jak według was powinno wyglądać idealne wnętrze mieszkania? RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Krakus - 01-15-2026 Idealne wnętrze mieszkania to subiektywna kwestia uzależniona od gustu oraz potrzeb konkretnej osoby lub rodziny zamieszkującej dane miejsce. Istotną rolę odgrywają tu ergonomia przestrzeni oraz harmonijna kompozycja elementów wystroju. RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - peter2k - 01-15-2026 Fafel Integracja technologii w nasze życie codzienne to nieunikniony rozwój cywilizacyjny.Zgadza się Fafel! Świat idzie naprzód nieubłaganie ? Idealne wnętrze mieszkania dla mnie musiałoby zawierać mnóstwo miejsca na sprzęt grający – bo muzyka to moja pasja! ? A co Wy uwielbiacie mieć we wnętrzu swojego domowego królestwa? RE: Budowa domu - od fundamentów po dach: dziennik budowy - Fafel - 01-15-2026 peter2k Idealne wnętrze mieszkania dla mnie musiałoby zawierać mnóstwo miejsca na sprzęt grający – bo muzyka to moja pasja!Muzyka jako źródło inspiracji oraz relaksacji ma ogromną moc oddziaływania na naszą psychikę i emocje? Dla mnie ważny jest również element natury obecny we wnętrzu – rośliny doniczkowe czy naturalne materiały wprowadzają harmonię oraz świeży powiew przyrody do przestrzeni mieszkalnej? |